Stidalschool

In 1951 werd de school in het Hakenbos vervangen door een modern gebouw aan de Hoofdstraat. Er werd ook een moderne ambtswoning bijgebouwd en het gezin Beumkes verliet nu de 'nette vriendelijke' woning aan het Hakenbosch.

Toen meester van Delden in 1957 met pensioen ging werd Beumkes gevraagd te solliciteren naar de nieuw gebouwde Wessel de Boerschool in Dalen. Zijn vrouw voelde er niets voor om te verhuizen. Dus meester Beumkes bleef tot zijn pensioen in 1970 in Dalerveen. Hij heeft hier maar liefst 34 jaar voor de klas gestaan.

Zijn opvolgers Oetze Oosterveld, Marinus Wind en Henk Oldenbeuving hebben ook in het nieuwe meestershuis gewoond.

 

Landelijke onderijsvernieuwing in de 90 jaren, waarbij de lagere school en de kleuterschool samengevoegd zullen worden tot één basisschool wordt in 1983 in gang gezet. De Dr T.J. Stieltjesschool heeft te weinig leerlingen om als zelfstandige school voort te kunnen bestaan wordt samenbevoegd met de lagere school tot de Stidalschool. John Besselink werd directeur. In dat jaar werd ook de school in Holsloot opgeheven, waardoor het leerlingen aantal nog meer groeide. Uniek was dat de personeelsleden zich verplichtten met een busje ver weg wonende kinderen 's morgens van huis te halen en 's middags weer thuis te brengen. Voor de pensionering van John Besselink werd de school in 2005 wegens het toegenomen aantal leerlingen aanzienlijk uitgebreid.